αποχαιρετισμός σε μια άλλη πόλη ::

Ήταν αποχαιρετισμός ή ένας τρόπος να ανανεώσουν τους όρκους τους; Άλλωστε πάντα έτσι ξεκίναγε η ιστορία τους. Με μια φυγή, μια απώλεια, ένα «αντίο» τελοσπάντων.

Όπως και τότε στον Κηφισό, εκείνη να τον κοιτά να ξεμακραίνει μέσα από την πρώτη θέση ενός παλαιού λεωφορείου καθώς βάζει όπισθεν.  Κι εκείνος να μένει να της χαμογελά κουνώντας το χέρι, ώσπου να τη χάσει στο βάθος. Χαμόγελο κι αντίο. Πόσα αντίο. Πόσες φορές αντίο. Ώσπου να ξανασμίξουν πάλι σε μια νέα απώλεια.

Το τρένο θα καθυστερήσει. 20 λεπτά. Κι έπειτα η ένδειξη στον φωτεινό πίνακα αλλάζει στις 5 ώρες. Θα φτάσεις νύχτα, σκέφτηκε αμέσως εκείνος, πώς θα επιστρέψεις στο σπίτι μέσα στη νύχτα; Δεν αντέχω τη ζέστη του γαλλικού νότου, σκέφτηκε εκείνη, πρέπει οπωσδήποτε να κάνω ένα ντους. Κανείς δεν σκέφτηκε πόσο όμορφα θα ήταν που θα έμεναν μαζί ακόμη 5 ώρες! Κανείς δεν ευχαρίστησε το σύμπαν για αυτή τη συνωμοτική ενέργεια να τους χαριστούν ακόμη 5 ώρες, ξεπληρώνοντας τα χρόνια που έμειναν χώρια.

Η ένδειξη επανέρχεται στο κανονικό. Αναχωρεί σε 10 λεπτά. «Μένει να βρούμε τη σωστή αποβάθρα. Βοήθα με με τη βαλίτσα!» Νιώθει μεγάλη ανακούφιση. Το πρόγραμμά της δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε κατά ένα λεπτό.

Μπροστά στο τρένο εκείνος της χαϊδεύει τα μαλλιά. Εκείνη με το βλέμμα στο κενό περιμένει το σφύριγμα του σταθμάρχη για να τρέξει στη θέση της.

– Τι λένε σ’ αυτές τις περιπτώσεις;

Δεν θα του απαντήσει. Όχι τώρα. Στο πρόγραμμά της έγραφε: «Αναχώρηση Κυριακή 20.07 17.35» Δεν θα καθυστερήσει λεπτό παραπάνω. Θα τρέξει στη θέση της και θα τον δει να ξεμακραίνει. Πάλι εκείνη φεύγει. Πάλι εκείνος μένει. Μετά εκείνη θα κλάψει για πέντε λεπτά κι εκείνος θα μείνει για ώρα να κοιτά το κενό. Εκείνη θα σκουπίσει τα μάτια της με τη γαλάζια κορδέλα που φορά στα μαλλιά και θα πάρει μια βαθιά ανάσα. Θα ανακατέψει την τσάντα της ώσπου να βρει το μωβ τετράδιο. Ώσπου να φτάσει στη Γκρενόμπλ, θα έχει γράψει τις πρώτες σελίδες της ιστορίας τους. Εκείνος είναι ακόμη στον σταθμό. Την περιμένει. Θα επιστρέψει. Όχι, όμως, τώρα. Και ίσως όχι για πάντα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Follow histoires_μinimales on WordPress.com
Αρέσει σε %d bloggers: